19:26, 15 Prill 2020

Apple ka prezantuar një seri të re të iPhone SE, duke ringjallur një markë të tregut të mesëm që e kishte ndërprerë në vitin 2018.

Produkti iPhone SE është i ngjashëm me formën e iPhone 7 të vitit 2016 me një ekran 4.7 inch dhe sensor identifikues të gjurmëve të gishtërinjve, por jo një aparat fotografik të thellë për njohjen e fytyrës.

Procesori është i njëjtë me atë të iPhone 11 Pro, por i mungojnë kamerat e shumëfishta të pasme.

Ky telefon i mençur kushton njësoj si SE origjinale në SHBA, por është më e shtrenjtë nëpër tregjet tjera.

Produkti iPhone SE është ka çmimin 399 dollarë në SHBA dhe 419 funte në Mbretërinë e Bashkuar.

Një analist tha që prezantimi i një telefoni me interval të mesëm përsëri mund ta ndihmojë Apple të konkurrojë për klientë të rinj, kundër rivalëve të tillë si Samsung dhe Google, të cilët kanë një prani të fortë në këtë sektor të tregut.

“Sapo të blini një iPhone, ka më shumë gjasë që të blini edhe një tjetër”, tha Dan Iver nga Wedbush Secures.

Konkurs Pune

Lexo më shumë