22:20, 1 Gusht 2018

Apple është afër të bëhet kompania e parë amerikane,e cila listohet publikisht me vlerë 1 trilion dollarë.

Për ta ditur këtë saktësisht se sa afër është, kërkohet të bëhet pak matematikë.

Bazuar në të dhënat e publikuara të martën, për fitimet e Apple numri magjik që ja mundëson Apple-it arritjen e shifrës sipas tregjeve financiare, është 206.49, por ndoshta edhe jo për shumë kohë. Apple u rrit 5.4 % në një kohë të gjatë,prej $ 200.48 të mërkurën, në sajë të rezultateve më të mira të kompanisë dhe të blerjeve agresive të aksioneve.

Sipas Reuters, në raportin në fund të qershorit, të martën, Apple tha se bleu përsëri 20 miliardë dollarë të aksioneve të saj këtu, dhe se numri i saj i aksioneve deri në fund të qershorit kishte rënë në 4,842,917,000, gjë që do të thotë se çmimi i saj i aksioneve duhet të arrijë në 206.49 $ për kompaninë që goditi një kapitalizim tregu prej 1 trilion dollarësh.

Apple në ditët në vazhdim pritet të paraqesë të dhënat e saj më të detajuara tremujore në Komisionin e Letrave me Vlerë dhe Këmbimeve me shifra të përditësuara,gjë që mund të tregojë një rënie të mëtejshme për shkak të programit të blerjes së Apple. Nëse është kështu, atëherë Apple do të duhej të godiste një çmim më të lartë të aksioneve për të prekur një vlerë tregu prej $ 1 trilion.

Bazuar në numërimin e aksioneve të listuara në bilancin e saj të martën, vlera e tregut të aksioneve të Apple ishte 971 miliardë dollarë, transmeton Klan Kosova.

Konkurs Pune

Lexo më shumë