18:11, 31 Janar 2019

Apple ka pranuar një gabim në aplikacionin “FaceTime”, që ju lejon të dëgjoni shkurtimisht bisedat e personit të thirrur edhe nëse ai nuk përgjigjet.

Në disa raste, iPhone i marrësit dërgon video të shkurtra pa njohurinë e pronarit.

Gjiganti i teknologjisë ka njoftuar se ka zgjidhur problemin dhe se korrigjimi do të jetë online gjatë javës.

Ndërkohë aftësia për të bërë video thirrje në grup në aplikacion është çaktivizuar.

Gabimi duket se “vepron” kur të dy përdoruesit përdorin versionin 12.1 të sistemit operativ Apple iOS ose një version më të fundit, por ndikon gjithashtu se kush është thirrur në një kompjuter Mac nga një iPhone.

Problemi ndodh duke përdorur funksionin “grup chat” të aplikacionit, kur softueri me sa duket aktivizon aksidentalisht mikrofonin e marrësit edhe nëse thirrja nuk pranohet.

Telefoni ndalon ndërprerjen e audios së marrësit kur thirrja ndërpritet pas shumë unazave.

 

 

 

Konkurs Pune

Lexo më shumë