19:45, 6 Dhjetor 2018

Aplikacionet e lidhjeve të dashurisë po bëjnë që gratë të ngrijnë vezë e tyre sepse burrat nuk duan të vendosin për tu martuar, thonë ekspertët.

Platformat si Tinder po u ofrojnë meshkujve aq shumë zgjedhje për femra të reja sa që po u humbet dëshira e tyre për të krijuar familje, shprehet akademiku Dr Kylie Baldwin, njofton Klan Kosova.

Gratë e të njëjtës moshë janë lënë pa partnerë të përshtatshëm dhe po ngrisin vezët e tyre për të shmangur mbarimin e kohës për të qenë nënë.

Dr. Baldëin, një sociologe e mjekësisë në Universitetin De Montfort në Leicester, tha se rritja e aplikacioneve të tilla mund të shpjegojë se pse normat e ngrirjes së vezëve kanë më shumë se katërfishin që nga viti 2010 – pavarësisht procedurës që kushton deri në 8,200 funta, njofton Klan Kosova.

Në një konferencë të drejtuar nga bamirësia e fertilitetit, Progress Educational Trust në Londër, ajo tha: ‘’Revolucioni dixhital i ditës moderne i ka lejuar individët të lidhen me partnerë të shumtë e cila lehtësisht është vepër në rritje’’.