16:42, 9 Janar 2019

Aparati dental për zbardhjen e dhëmbëve përmban një kimik të paligjshëm dhe të rrezikshëm për shëndetin e përdoruesve.

Pakoja e cila rënditet më e shitura në Amazon, përmban monohidrat perboratë të natriumit, shkruan në listën e produktit, njofton Klan Kosova.

Ky kimikat që njihet helmues është ndaluar nga Bashkimi Europian për përdorim kozmetik për gati një dekadë, pasi studimet kanë treguar se mund të dëmtojë pjellorinë dhe të dëmtojë foshnjat e palindura.

Siç shkruan Mail Online, produkti është numër një në ambalazhin e çantësve të dhëmbëve të Amazon dhe ka komente nga më shumë se 800 njerëz me një mesatare prej 4.5 në pesë yje.

Ekspertët paralajmërojnë përdorimin e kimikateve në një produkt kaq popullor është ‘shumë serioz’ dhe njerëzit rrezikohen shumë duke e përdorur atë.

Konkurs Pune

Lexo më shumë