21:19, 21 Shtator 2019

Edhe profesionistët mjekësorë besojnë në antibakterialin e duarve për të mbrojtur kundër mikrobeve të ndryshme, përfshirë gripin – por një studim i ri sugjeron që nuk duhet t’i besojmë këtij xheli.

Shkencëtarët në Universitetin Profesional të Kiotos në Japoni zbuluan se gripi mund të jetë i dobishëm nga dora kur virusi është në mukozë, si ai që dëbohet nga teshtima, njofton Klan Kosova.

Edhe pas dy minutash njomje në dezinfektuesin e bazuar në alkool, virusi ishte akoma i gjallë.

Vullnetarët e guximshëm që lejuan shkencëtarët të vinin mukozë të infektuar nga gripi, duhej të vazhdonin të fërkonin sanitizatorin rreth duarve për katër minuta për të shtypur plotësisht virusin.

Shkencëtarët këshillojnë që larja me ujë të ngrohtë dhe sapun antibiotik ndërsa fërkoni plotësisht duart tuaja së bashku mund të vrasin gripin në 30 sekonda, njofton Klan Kosova.

Konkurs Pune

Lexo më shumë