23:00, 9 Janar 2019

Disponimi i ulët ndikon më shumë sesa vetëm në shëndetin tonë mendor, sugjeron një hulumtim i realizuar së fundmi.

Emocionet negative si ankthi, zemërimi dhe depresioni rrisin shenjat e inflamacionit në gjakun tonë.

Studiuesit shpresojnë se këto të gjetura do të çojnë në trajtime të reja për shëndetin mendor që “thyejnë ciklin” e inflamacionit, paaftësisë dhe sëmundjeve.

Hulumtimi u krye nga Universiteti Shtetëror i Pensilvanisë dhe u drejtua nga hulumtuesi Jennifer Graham-Engeland.

Inflamacioni lidhet me disa sëmundje si astma, artriti, sëmundjet e zemrës dhe madje edhe kanceri. Por roli i tij në shëndetin mendor është më pak i qartë.

Konkurs Pune

Lexo më shumë