17:43, 11 Korrik 2019

Anijet iraniane janë përpjekur të pengojnë një cisternë britanike të naftës afër Gjirit – përpara se të ndaloheshin nga Marina Mbretërore, tha Ministria e Mbrojtjes.

HMS Montrose, një fregatë britanike që ishte në pronësi të Britanisë, u detyrua të lëvizte në mes tri barkave dhe cisternës, tha një zëdhënës.

Ai i përshkroi veprimet e iranianëve si “në kundërshtim me të drejtën ndërkombëtare”.

Irani kishte kërcënuar të hakmerret për sekuestrimin e një prej anije-cisternë të vet, por mohoi çdo tentim për të konfiskuar atë.

Anijet që besohet se i përkasin Revolucionit Islamik iu afruan cisternës, që ishte pjesë e Trashëgimisë Britanike dhe u përpoqën ta ndërprisnin atë ndërsa po udhëtonte nga Gjiri në Ngushticën e Hormuzit.

Konkurs Pune

Lexo më shumë