Ambasada Amerikane në Tiranë flet për përpjekjet e Rusisë që t’i ofrojë mediave të pavërteta për Ukrainën

Ambasada Amerikane në Tiranë flet për përpjekjet e Rusisë që t’i ofrojë mediave të pavërteta për Ukrainën

NULL NULL
4 months më parë

Ambasada Amerikane në Tiranë ka treguar përpjekjet e Rusisë që t’i ofroi mediave të pavërteta për Ukrainën

Këto përpjekje, ajo i quajti pjesë e një modeli të vjetër, përcjell Klankosova.tv.

“Përpjekjet e fundit të Rusisë për të mbushur mjedisin mediatik me pavërtetësi për Ukrainën janë pjesë e një modeli të vjetër”, thuhet në shkrimin e ambasadës.

Ambasada amerikane ka renditur disa tema, që i ka quajtur si keqinformacione të përsëritura të Rusisë:

Tema 1: “Rusia është një viktimë e pafajshme”

Zyrtarët e qeverisë ruse e portretizojnë në mënyrë të rreme Rusinë si një viktimë të përhershme dhe veprimet e saj agresive si një përgjigje të detyruar ndaj veprimeve të supozuara të Shteteve të Bashkuara dhe aleatëve dhe partnerëve tanë demokratikë. Për t’i çuar më tej këto pretendime, Rusia i drejtohet një prej etiketave të saj të preferuara në përpjekje për të kundërpërgjigjur: “Rusofobia”. Pas pushtimit të Ukrainës në vitin 2014, qeveria ruse dhe dezinformatat e kontrolluara nga shteti filluan të akuzojnë këdo që vë në dyshim veprimet e Rusisë si rusofobë ksenofobikë.

Tema #2: Revizionizmi Historik

Kur historia nuk përputhet me objektivat politike të Kremlinit, zyrtarët e qeverisë ruse dhe zërat e tyre përfaqësues mohojnë ngjarjet historike ose shtrembërojnë narrativat historike në përpjekje për ta hedhur Rusinë në një dritë më të favorshme dhe për t’i shërbyer agjendës së saj të brendshme dhe gjeopolitike.

Tema #3: “Shënimi i qytetërimit perëndimor është i afërt”

Rusia shtyn pretendimin e rremë se qytetërimi perëndimor është në kolaps dhe është larguar nga “vlerat tradicionale”, sepse ajo punon për të garantuar sigurinë dhe barazinë e njerëzve LGBTQI+ dhe promovon koncepte të tilla si barazia femërore dhe multikulturalizmi.

Tema #4: “Lëvizjet popullore janë “revolucione me ngjyra” të sponsorizuara nga SHBA”

Kremlini e ka të vështirë të pranojë që të gjithë individët duhet të kenë të drejtën e njeriut për lirinë e shprehjes dhe se qeveria duhet të jetë përgjegjëse ndaj popullit të saj. Rusia ka akuzuar Shtetet e Bashkuara për nxitjen e kryengritjeve.