21:25, 17 Janar 2020

Një në pesë vdekje në të gjithë botën janë shkaktuar nga sepsa, e njohur gjithashtu si helmim nga gjaku që tregon analizën më të plotë të gjendjes shëndetësore.

Raporti vlerëson se 11 milionë njerëz në vit po vdesin nga sepsa – më shumë sesa vriten nga kanceri, njofton Klan Kosova.

Studiuesit e Universitetit të Washingtonit thanë se shifrat “alarmante” ishin vlerësime të dyfishta të mëparshme.

Shumica e rasteve ishin në vendet e varfëra dhe të ardhurat e mesme, ndonëse edhe shtetet më të pasura po merren me problemin e sepsës.

 

 

Konkurs Pune

Lexo më shumë