18:30, 11 Qershor 2019

Alabama ka nënshkruar në ligj një projektligj që kërkon që disa pedofilë të dënuar t’i nënshtrohen kastrimit kimik.

Sipas ligjit, ata që janë shpallur fajtorë për një vepër seksuale ndaj të miturve nën moshën 13 vjeçare, do të duhet të fillojnë masat për kastrimin kimik një muaj përpara se të lirohen me kusht.

Një gjykatë do të vendosë kur nuk është e nevojshme kjo masë.

Tani ka shtatë shtete, duke përfshirë Luizianën dhe Floridën, me ligje kimike për kastrim.

“Ky është një hap drejt mbrojtjes së fëmijëve në Alabama”, tha guvernatorja i Alabama Kay Ivey.

Shkelësit do të kërkohet të paguajnë për medikamentet.

 

Konkurs Pune

Lexo më shumë