16:59, 1 Prill 2020

Kreshnik Ahmeti, shef i kabinetit të Ministrit në detyrë të Punëve të Jashtme Glauk Konjufca, ka thënë se Serbia që nga 30 marsi po i mban të bllokuar në kufi kamionët nga Kosova.

“Përderisa Republika e Kosovës e ka larguar tarifën 100 % në raport me Serbinë, kjo e fundit që nga 30 marsi po i mban të bllokuar në kufi kamionët tregtar nga Republika e Kosovës, të cilët nuk po lejohen të hyjnë në territorin e Serbisë “.

Ahmeti shtoi se Kosova nuk po vendos barriera në raport me Serbinë, por përkundrazi e ka larguar taksën.

“Republika e Kosovës nuk po vendosë barriera. Përkundrazi, ajo e ka larguar tarifën 100%. Për më tepër, Republika e Kosovës nuk e ka zbatuar menjeherë reciprocitetin e plotë, si shenjë e vullnetit të mirë në raport me Serbinë dhe për t’i mundësuar kohë asaj për t’i larguar barrierat tregtare që i ka vënë kundër Republikës sonë”.

Konkurs Pune

Lexo më shumë