22:30, 23 Korrik 2019

Adoleshentët që kalojnë mëngjesin e tyre pa ngrënë kanë më shumë gjasa të bëhen mbipeshë, ka zbuluar një hulumtim i ri.

Shkencëtarët paralajmërojnë se mungesa e vaktit të parë të ditës mund të çojë në zakone jo të duhura që i bëjnë të rinjtë të shtojnë kile.

Në vend që të hajnë një ushqim të shëndetshëm për mëngjes, adoleshentët e uritur ushqehen me ushqime të pashëndetshme si pasta dhe pije të mbushura me sheqer më vonë.

Adoleshentët dhe fëmijët e Britanisë janë ndër të sëmurët në botën perëndimore, me normat më të larta të obezitetit në Evropë.

Konkurs Pune

Lexo më shumë