14:45, 1 Prill 2020

Zëvendëskryeministri në detyrë i Kosovës, Haki Abazi, ka thënë se edhe në ditët e sotme po pretendohet që qytetarëve të Kosovës t’u hiqet e drejta për të vetëvendosur.

“Ndryshimet kushtetuese janë përmendur dhe janë bërë në të njejtën kohë- dhe në të njëjtën fjali me deklaratat për gjendjen e jashtëzakonshme- vetëm njëherë dhe kjo, në mars të vitit 1989”, ka thënë Abazi, transmeton Klan Kosova.

“Atëbotë me shumicë votash është suprimuar kushtetuta e vitit 1974. Rrjedhimisht për shkak të qëllimeve të errta e të kobshme kundër vullnetit qytetarë, i është hequr Kosovës dhe qytetarëve të saj e drejta për të vetëvendosur për të ardhmën e tyre. Kjo shkollë edhe sot po vazhdon të pretendojë se ekziston”.

Konkurs Pune

Lexo më shumë