9:07, 19 Maj 2019

Të ndjekësh trendin e rregullimit të thonjve me të vërtetë është punë arti dhe pothuajse çdo femër e praktikon.

Por, me tu ulur në karrigen e salloneve të bukurisë, ka disa sfida si gjetja e formave adekuate apo të kuptoni nëse xheli i manikyrëve ju rrezikon nga kanceri, njofton Klan Kosova.

Sipas hulumtimeve deri tani dermatologët nuk mund të dinë konkretisht nëse kjo praktikë e rregullimit të thonjve apo xhelet që përdorën për këtë punë, ju shkaktojnë kancer.

Kjo sipas tyre pasi teknikat e secilit sallon ndryshojnë, por ka disa gjëra për të cilat mund të siguroheni dhe e të reduktoni ndonjë rrezik të mundshëm.

Në lidhje me këtë dermatologët sugjerojnë marrjen e masave paraprake për të mbrojtur veten në të dy mënyrat.

“Është e mjaftueshme që ne të rekomandojmë pacientët për të mbrojtur lëkurën e tyre”, thotë Dr Chris Adigun, një dermatolog në Chapel Hill në Karolinën e Veriut.

”Ajo që ne dimë për rrezikun e kancerit të lëkurës bazohet në diellin, jo në llampat LED të vendosura në distanca të ndryshme nga duart tona, dhe praktikimi i tyre nganjëherë një herë në vit, një herë në jetë, një herë në muaj ose edhe çdo dy javë”, thekson ai për Mail Online, njofton Klan Kosova.

 

Konkurs Pune

Lexo më shumë