9:05, 30 Qershor 2020

Kancelarja gjermane Angela Merkel tha që ajo nuk është parë kurrë me maskë sepse megjithëse e bartë një të tillë një për blerjen e sendeve ushqimore ajo po e mban të fshehtë destinacionin e blerjes.

Merkel bëri shaka gjatë një konference për shtyp të hënën me presidentin francez Emmanuel Macron pranë Berlinit, kur një gazetare gjermane e pyeti: “Është e dukshme që ne nuk të kemi parë kurrë me maskë. Pse ndodh kjo?”

Ajo u përgjigj: “Nëse ndjek rregullat në distancë, nuk kam nevojë të bart maskë. Por kur nuk i ndjek ata, si kur bëj pazar për shembull, atëherë padyshim që ne nuk po përplasim me njëri-tjetrin përndryshe ju mund të më keni parë me një maskë. ”

“Por unë nuk do t’ju them se ku po bëj pazar”, buzëqeshi ajo.

Merkel ka parë ngritjen e popullaritetit të saj mbi trajtimin e  pandemisë së koronavirusit, të cilit virus Gjermania i ka rezistuar shumë më mirë sesa shumica e fqinjëve të saj evropian falë testimeve të mëdha, një sistemi të fuqishëm të kujdesit shëndetësor dhe paketave masive të shpëtimit për të mbështetur ekonominë, transmeton Klan Kosova.

Konkurs Pune

Lexo më shumë