19:00, 21 Gusht 2019

Vendosja e vitaminës D në miellin që blejmë për të gatuar mund të ndihmojë në ndalimin e lodhjes, dhimbjeve të muskujve dhe madje edhe dështimin e zemrës, sipas një studimi të ri.

Vitamina D është e rëndësishme për rritjen dhe forcimin e kockave tona.

Studiuesit thonë se shtimi i saj në miell gruri mund të ndalojë dhjetë milionë raste të mungesës në Angli dhe Uells gjatë 90 vjetve të ardhshme.

Një në pesë të rritur në Mbretërinë e Bashkuar kanë mungesë të vitaminës D, sipas akademikëve në Universitetin e Birmingham.

Gjërat si kremi i diellit, ndotja e ajrit dhe mbulimi i trupit me veshje shpesh ndalojnë lëkurën e njerëzve të marrin natyrshëm vitaminën nga dielli.

NHS thotë se të gjithë duhet të konsiderojnë marrjen e shtesave gjatë vjeshtës dhe dimrit.

Konkurs Pune

Lexo më shumë