20:00, 22 Janar 2020

Donacionet e spermës të marra nga burrat pasi të kenë vdekur duhet të lejohen, thotë një studim i realizuar së fundmi.

Analiza, e cila është botuar në revistën Medical Ethics, pretendon se dhurimet e lejuara pas vdekjes mund të jenë një mënyrë “e lejueshme moralisht” e rritjes së stoqeve të disponueshme.

Në vitin 2017 në Mbretërinë e Bashkuar, 2,345 bebe lindën përmes dhurimit të spermës.

Sidoqoftë, ka një mungesë në rritje të donacioneve në të gjithë vendin për shkak të rregullave të rrepta.

Sperma mund të mblidhet pas vdekjes qoftë përmes stimulimit elektrik të gjëndrës së prostatës ose operacionit, dhe më pas mund të ngrihet.

Provat sugjerojnë që sperma e marrë nga burrat që kanë vdekur mund të rezultojë ende në shtatzëni të vlefshme dhe fëmijë të shëndetshëm, edhe nëse merret deri në 48 orë pasi të ketë ndodhur vdekja.

Konkurs Pune

Lexo më shumë