3 mënyra të thjeshta për të larguar stresin - Klan Kosova

Na ndiqni në:


Get it on Google Play Download on the App Store

3 mënyra të thjeshta për të larguar stresin

NULL NULL
1 week më parë

Stresi është një gjendje që shumëkush këto kohë është duke e përjetuar, qoftë nga puna, qoftë nga studimet, qoftë edhe nga pandemia COVID. Pavarësisht kësaj, lajmi i mirë është se ju mund të zvogëloni një pjesë të ankthit tuaj, duke ndërmarrë këta tre hapa të thjeshtë.

Ndërgjegjësimi – Të qenit i vetëdijshëm për stresin tuaj është hapi i parë drejt heqjes së stresit. Pasi të njihni stresin dhe ankthin tuaj, mund të praktikoni ushtrime të ndërgjegjes për të mbështetur veten. Aktivitetet e ndërgjegjes, si meditimi, mund t’ju ndihmojnë të reduktoni stresin dhe të rrisni disponimin tuaj.

Rutina e ushtrimeve – Lëvizja e trupit rregullisht mund të ndihmojë nëse jeni në ankth. Ushtrimi do të ndihmojë në uljen e stresit dhe përmirësimin e simptomave të lidhura me problemet e zakonshme të shëndetit mendor si ankthi dhe depresioni. Një studim zbuloi se ushtrimet aerobike ulnin ndjeshëm stresin. Shumë kërkime shtesë tregojnë se aktiviteti fizik ndihmon në reduktimin e stresit dhe rritjen e humorit. Filloni me ushtrime të lehta, si ecja e shpejtë.

Jepni përparësi gjumit tuaj – Të kesh një cikël të përshtatshëm gjumi është gjithashtu shumë i rëndësishëm për të luftuar stresin dhe për të punuar në menaxhimin e stresit. Gjumi dhe zgjimi herët, kontribuojnë në një gjendje më të qartë mendore. Nga ana tjetër, mos fjetja e duhur, kontribuon në ndjenjat e stresit, përgjumjes dhe letargjisë. Gjumi është një funksion thelbësor i njeriut, sepse ndihmon mendjen dhe trupin të rimbushet. Megjithatë, kur nuk flini mjaftueshëm, ose për një kohë të gjatë, trupi nuk merr të gjitha avantazhet e gjumit, si restaurimi i muskujve dhe konsolidimi i kujtesës.