Saraçini-Kelmendi: Rusia tenton që të ndikojë përmes "Fake News" në zgjedhjet e qeverive në Ballkan

Saraçini-Kelmendi: Rusia tenton që të ndikojë përmes “Fake News” në zgjedhjet e qeverive në Ballkan

NULL NULL
nga Iliri Pireva 1 muaj më parë

Afërdita Saraçini -Kelmendi, drejtoreshë e Radiotelevizionit 21, duke u bazuar ne burime e agjencive analitike tha për emisionin “EDUMEDIA” se lajmet e rreme po financohen nga Rusia .

“Disa vjet radhazi  kur flasim për lajmet e rreme ne bazë të  burimeve dhe informacioneve te disa  hulumtimeve të Agjencive analitike thuhet se  ka pasur tendenca dhe po vazhdojnë ato tendenca ku janë paguar media me para të mëdha nga burime ruse te cilat përmes portaleve të rreme kanë plasuar lajme te ndryshme”.

“Kjo ka ndodhur para zgjedhjeve ne Maqedoni për shkak të ndryshimit  të qeverive  atje,  kjo ka ndodhur  në  Kosovë, por edhe në Shqipëri. Kanë lindur portale të shumta të cilat pas zgjedhjeve janë shuar. Qëllimi i tyre ka qenë ndikimi në zgjedhje për të triumfuar pala e kundërt”, tha ajo.

Emisioni “EDUMEDIA” mbështetet nga OSBE dhe i kushtohet ekskluzivisht edukimit medial.