22:02, 4 Prill 2020

Presidenti i Republikës, llir Meta përmes një videoje ka përkujtuar 11 vjetorin e Shqipërisë në Aleancën e Atlantikut verior.

Kreu i Shtetit e konsideron këtë moment si një nga ngjarjet më të rëndësishme në historinë e shtetit dhe kombit shqiptar dhe falenderoi për këtë gjë të gjithë ata që udhëhoqën këtë projekt të madh.

“Anëtarësimi i Shqipërisë në NATO 11 vite më parë është një nga ngjarjet më të mëdha dhe më të rëndësishme në historinë e shtetit dhe të kombit shqiptar.

Mirënjohje për të gjithë ata burra e gra, në politikë, por edhe në fushën ushtarake e të sigurisë, që udhëhoqën me vizion, punuan dhe realizuan këtë projekt transformues dhe integrues.

Një falënderim të veçantë për Presidentin e SHBA-ve, George Ë. Bush, i cili edhe me vizitën e tij të paharruar në Tiranë frymëzoi dhe mbështeti përpjekjet e përbashkëta për realizimin final të këtij qëllimi madhor.

Tashmë ky përvjetor bëhet edhe më kuptimplotë për shkak se 17 vite pas nënshkrimit të Kartës së Adriatikut, jo vetëm Shqipëria dhe Kroacia, por lumturisht edhe Maqedonia e Veriut, është anëtare e NATO-s.”, shkruan Ilir Meta në Facebook.

Anëtarësimi i Shqipërisë në NATO 11 vite më parë është një nga ngjarjet më të mëdha dhe më të rëndësishme në historinë e shtetit dhe të kombit shqiptar.

🇦🇱 I Anëtarësimi i Shqipërisë në #NATO 11 vite më parë është një nga ngjarjet më të mëdha dhe më të rëndësishme në historinë e shtetit dhe të kombit shqiptar. Mirënjohje për të gjithë ata burra e gra, në politikë, por edhe në fushën ushtarake e të sigurisë, që udhëhoqën me vizion, punuan dhe realizuan këtë projekt transformues dhe integrues. Një falënderim të veçantë për Presidentin e SHBA-ve🇺🇲, George W. Bush, i cili edhe me vizitën e tij të paharruar në Tiranë frymëzoi dhe mbështeti përpjekjet e përbashkëta për realizimin final të këtij qëllimi madhor.Tashmë ky përvjetor bëhet edhe më kuptimplotë për shkak se 17 vite pas nënshkrimit të Kartës së Adriatikut, jo vetëm Shqipëria🇦🇱 dhe Kroacia🇭🇷, por lumturisht edhe Maqedonia e Veriut🇲🇰, është anëtare e NATO-s. #WeAreNATO 🇦🇱ENG I Albania's membership in #NATO 11 years ago is one of the biggest and most important events in the history of the Albanian state and nation.Gratitude to all those men and women, in politics, but also in the military and security field, who led with vision, worked and realized this transformative and integrative project.A special thanks to the President of the United States🇺🇸, George W. Bush, who even with his unforgettable visit to Tirana inspired and supported the joint efforts for the final realization of this major goal.This anniversary is already becoming even more meaningful because 17 years after the signing of the Adriatic Charter, not only Albania🇦🇱 and Croatia🇭🇷, but fortunately also Northern Macedonia🇲🇰, is a member of NATO. #WeAreNATO 🇦🇱

Publiée par Ilir Meta sur Samedi 4 avril 2020

 

Konkurs Pune

Lexo më shumë