15:12, 5 Gusht 2018

Librat më të mëdhenj janë përkufizuar si klasikë për një arsye. Shkruar nga mendjet më të mëdha letrare të kohës së tyre, ata kanë tema, karaktere, përvoja, emocione dhe perspektiva universale që janë ende relevante. Disa prej tyre janë frymëzimi i shumëfishtë prej të cilit janë zhdukur të gjitha zhanret moderne të letërsisë letrare.

“Nuk ka asnjë mik më besnik se libri” janë fjalët që ka thënë shkrimtari i njohur amerikan, Ernest Heminguej.

Nëse ju jeni në dilema se cilat libra duhet t’i lexoni që të keni mendje më të ndritur, ne do ju ndihmojmë duke propozuar dhjetë librat që konsiderohen si librat që patjetër duhet t’i lexoni së paku një herë në jetën tuaj, shkruan Lifehack, përcjell Klan Kosova.

  1. To Kill a Mockingbird, by Harper Lee
  2. 1984, by George Orwell
  3. Harry Potter and the Philosopher’s Stone, by J.K. Rowling
  4. The Lord of the Rings, by J.R.R. Tolkien
  5. The Great Gatsby, by F. Scott Fitzgerald
  6. Pride and Prejudice, by Jane Austen
  7. The Diary Of A Young Girl, by Anne Frank
  8. The Book Thief, by Markus Zusak
  9. The Hobbit, by J.R.R. Tolkien
  10. I Am Malala’ by Malala Yousafzai

 

Konkurs Pune

Lexo më shumë