10 gabimet e prindërve sipas fëmijëve - Klan Kosova


Na ndiqni në:


Get it on Google Play Download on the App Store

10 gabimet e prindërve sipas fëmijëve

NULL NULL
03.05.2015 13:00

Të rriturit u tregojnë dhe spjegojnë fëmijëve se çfarë duhet të bëjnë, por rrallë ndodh e kundërta, që të dëgjohet zëri i fëmijëve.
Ja 10 gabimet e prindërve sipas fëmijëve:

1. Kohë pas kohe prindërit nuk bëjnë atë që thonë. Na thonë të mos e bëjmë diçka, por ata vetë e bëjnë

2. Nuk na besojnë

3. Na vendosin shumë rregulla dhe na kufizojnë mendimet tona

4. Nuk na lënë të lirë lidhur me zgjidhjet e të ardhmes,

5. Kërkojnë nga ne të realizojmë ëndrrat dhe dëshirat e tyre të parealizuara

6 . Nuk mund ta pranojnë faktin se ne mund të jemi njerëz me karakter dhe vlera të ndryshme prej tyre

7. Nëse jeni djali i vogël i familjes apo djali i vetëm , nënat na rrisin si burrat e tyre të vegjël

8. Çdo gjë e mendojnë në emrin tonë duke na vendosur përpara zgjidhjeve të gatshme. Na e vendosin peshkun përpara, por nuk na mësojnë të peshkojmë për të

9. Duke plotësuar nevojat tona material mendojnë se i plotësojnë detyrat e tyre si prindër

10. Dashurinë të cilën nuk e kanë marrë mirë nga prindërit e tyre, e kanë të vështirë të na e japin