19:00, 17 Shkurt 2017

Një ndërhyrje e vogël në tru mund të parandaloj sëmundjen e Parkinsonit, kane zbuluar disa shkencëtarë.

Ky zbulim mund të trasoj rrugën për një ilaç potencial që mund të shëroj këtë sëmundje, duke parandaluar vdekjen e qelizave të trurit.

Duke u ushqyer me proteina të cilat rrisin energjinë e neuroneve, kjo i mbron ato nga shkatërrimi.

Studiues nga Universiteti Leicester kanë zbuluar një gjen ATF4, i njohur si mitokondrie, i cili luan rol kyç në këtë sëmundje.

Sipas tyre kur vijnë në shprehje gjenet e mitokondrive ato rivendosin funksionin e tyre dhe humbja e neuroneve ulet.

Interesante