13:07, 14 Shkurt 2018

Maria Sahai, është fotografe profesioniste  e natyrës.

Ajo ka kaluar katër vjet në Svalbard një vendbanim i akullt ndërmjet Norvegjisë dhe Polit të Veriut, transmeton Klan Kosova.

Ky vendbanim i vogël mbi 200 vjet i vjetër është unik në natyrën e tij.

Por jo vetëm kaq – aty është edhe një shkollë për vendin më verior, universiteti, spitali, kisha, një supermarket dhe shumë më tepër.

Nga tetori në shkurt dielli nuk lind atje – do të thotë 24 orë njerëzit jetojnë në terr, transmeton Klan Kosova.

Për fotografen kjo ka qenë kohë e përkryer për të vëzhguar dhe dokumentuar yjet në pjesën më veriore, historinë, natyrën dhe jetën e përditshme të këtij vendbanimi fantastik.


klankosova.tv