16:54, 23 Gusht 2017

Fenomeni i eklipsit të plotë ka mbuluar SHBA-në dy ditë më parë.

Këtë fenomen gjeografik njerëzit nga kontinente të ndryshme mund ta shohin si të tillë vetëm një herë brenda një shekulli. Ajo vjen ri rezultat i prerjes së rrezeve të diellit, nga Hëna e cila mbetën në mes Tokës dhe Diellit. Kështu rrezet e diellit nuk mund të arrijnë në tokë, këtë herë në SHBA për një periudhë disa minutëshe.

Ky fonomen, prodhon edhe pamje të bukura. Një prej tyre është ajo që njihet si “Unaza prej diamanti”, transmeton Klan Kosova.

Më poshtë mund t’i shihni disa fotografi të bukura, të zëna gjatë kohës së eklipsit të plotë dhe momentet kur nis të kalojë.

Interesante