13:00, 10 Janar 2018

Pas testimeve te suksesshme tek derrat mund të fillojnë edhe testimet me njerëz të një tablete kundër HIV, e cila përdoret një herë në javë.

Ky ilaç mund të liroj pacientët nga konsumimi i përditshëm i medikamenteve.

Duket si një kapsulë normale, mirëpo kur arrin në stomak zhvishet mbështjellësi i saj dhe shfaqet struktura speciale e brendshme.

Kjo kapsulë qëndron në stomak për shtatë ditë, gradualisht duke liruar ilaçin në trup.

Ekspertët e HIV kanë thënë që një iniciativë e tillë është e mirëpritur, megjithatë kanë bërë të ditur që testimet tek njerëzit mund të fillojnë pas dy vjetësh.