10:30, 20 Prill 2017

Një studim ka zbuluar se të qenit thatanik, tek burrat dhe gratë, lidhet me depresion.

Të dyja gjinitë janë të prirura që të preken nga çrregullimi i shëndetit mendor, shkruan Daily Mail, transmeton Klan Kosova.

Është e paqartë nëse të qenurit thatanik është shkaktar direkt i depresionit, apo nëse vuajtësit kanë apetit të reduktuar meqë rast janë më të prirur që të humbin në peshë.

Hulumtuesit nga Universiteti Kombëtar i Seulit për Mjekësi analizuan të dhëna nga 183 studime përmes së cilave erdhën në këtë përfundim.

“Ky studim i gjerë konfirmon që të ushqyerit optimal është fundamentalisht i rëndësishëm në shëndetin fizik dhe mendor”, tha dr. Agnes Ayton.

Interesante