23:41, 13 Shkurt 2018

Shefi i spiunazhit në SHBA ka paralajmëruar se këshilltarët e presidentit duhet të kenë qasje të limituar në informacione sekrete.

Drejtori i Shërbimit të Inteligjencës në SHBA, Dan Coats ka thënë që procesi i lejimit të qasjes në dokumente sekrete është i “prishur” dhe se ka nevoje për reforma.

Këto komente ai i bëri kur ishte pyetur lidhur me ish këshilltarin e presidentit, Rob Porter, për të cilin dyshohet se ka ushtruar dhunë ndaj bashkëshortes, si dhe për dhëndrin e presidentit, Jared Kushner.

Coatz ishte njeri nga zyrtarët e spiunazhit amerikan që ka dhënë dëshmi para Komitetit për Inteligjencë në Senat lidhur me kërcënimet globale që po përballet Amerika.