10:50, 20 Prill 2017

Amazon është gati ta lëshojë Parent Dashboard, një opsion i ri që lejon prindërit që ta kontrollojnë aktivitetin online të fëmijëve të tyre.

Kjo metodë është dizajnuar për t’u përdorur me tabletat Amazon Fire, dhe përfshin bonuset  si “Kartat e Diskutimit” – një listë pyetjesh të sugjeruara për librat që i kanë lexuar apo për videot që i kanë shikuar.

I dizajnuar për t’i inkurajuar fëmiëjt që të rrëfehen, kjo është një risi për të cilën Amazon janë të ngazëllyer.

“Tek fëmijët po mësojnë që të luajnë të pavarur me tabletat e tyre, ne duam që t’ua mundësojmë më shumë mënyra prindërve sa i përket zbulimeve digjitale”, tha Kurt Beidler, drejtor për fëmijë dhe familje i Amazonit.

This photo provided by Amazon shows a demonstration of the company's new parent dashboard tool, on a smartphone. Amazon is introducing new tools to help parents see what their kids are doing on the company’s Fire tablets. As a bonus, the e-commerce giant says its service will also help spark discussions about the books kids read and the videos they watch. Parents first have to sign up with Amazon’s FreeTime service, a set of tools for pre-approving how much time kids spend on a tablet and what they do with it. The FreeTime service is free, as is the new dashboard tool. Then they’ll be able to view each child’s activities through Amazon’s website. (Amazon via AP)

Interesante