18:38, 13 Shtator 2017

Myslimanët Rohingya në Myanmar janë duke u përballur me një situatë katastrofike humanitare, ka deklaurar Sekretari i Përgjithshëm i OKB-së, Antonio Guterres.

Guterres ka thënë që sulmet nga forcat e sigurisë ndaj komunitetit Rohingya janë të papranueshme, dhe ka bërë thirrje për ndalimin e aksioneve ushtarake.

Ndërsa ushtria ka deklaruar që është duke luftuar kundër militantëve dhe se nuk ka për objektiv civilët.

Të pakten 380.000 pjestarë të komunitetit Rohingyas janë larguar nga Bangladeshi që kur ka shpërthyer dhuna.

Fshatra të tërë kanë mbetur të djegur.

Interesante