16:10, 6 Dhjetor 2018

Dëshmitari i drejtësisë, Ylvi Beqja, u pyet në Prokurorinë e Tiranës dhe sërish për “Shullazin”.

I pandashëm nga truprojat, Beqja vazhdon të konisderohet i rëndësishëm për Prokurorinë, përderisa akuza nuk ka mbyllur ende llogaritë ndaj Emiljano Shullazit, që është nën hetim edhe për pastrim parash.

Edhe pse u dënua nga Krimet e Rënda për tri vepra nga tetë që akuzohej, njëra prej tyre, ajo e pastrimit të parave u transferua në Prokurorinë e kryeqytetit, për shkak të kompetencave.

Siç bën me dije Prokuroria, ajo po heton për ish-Vollgën, që ishte motivi i takimit Shullazi-Beqja, e gjithashtu edhe shkaku i ndarjes së tyre, shkruan Top Channel.

Siç rezulton në dosje, 30 për qind e këtij objekti i përket Emiljano Shullazit, sipas kontratës së dhurimit të dhjetorit të vitit 2014, që e bën pronar me argumentin “për mirënjohje”.

Siç ka dëshmuar më herët Ylvi Beqja, ai e kontaktoi 41-vjeçarin për t’i kërkuar ndihmë, pasi po përballej me vështirësi në shkallët e gjyqësorit për kthimin e ish-Vollgës.

Një histori që më pas kulmoi me gjobëvënie nga grupi. Gjykata e Krimeve të Rënda e ka dënuar Emiljano Shullazin me 14 vite burgim, e krahas tij u dënuan në total me 55 vite burgim edhe anëtarët e grupit. Vendimi është apeluar nga të pandehurit që pretendojnë pafajësi.