18:30, 18 Maj 2017

Prindërit në gjithë globin i kanë mënyrat e tyre unike për të rritur fëmijët e tyre – por të gjithë e kanë një të përbashkët: gjithmonë duna më të mirën për fëmijën e tyre.

Më poshtë keni disa tradita interesante, nga kulturat e ndryshme nëpër botë për mënyrën se si i trajtojnë fëmijët, transmeton Klan Kosova.

Prindërit marituanez pështyjnë në fytyrat e fëmijëve të tyre.

Prindërit në Mauritani mendojnë se pështymja e fëmijëve mund të jetë bekim për ata. Kështu prindërit e bëjnë këtë veprim tek secili fëmijë i porsalindur. Nënat i pështyjnë fëmijët në fytyrë, ndërsa baballarët në veshët e foshnjave dhe atë e përhapin në gjithë kokën për tu siguruar se ata do ta kenë një jetë të bekuar.

Norvegjezët i lënë fëmijët e tyre të flenë jashtë në temperatura nënzero.

Është gjë shumë normale në vendet nordike që prindërit t’i lënë fëmijët e vegjël në karrocat e  tyre kur temperaturat janë shumë të ulëta, derisa ata shijojnë ndonjë pije të ngrohtë në kafen e tyre të preferuar. Sipas tyre kjo e rritë imunitetin e fëmijëve ndaj sëmundjeve të ndryshme.

Nënat keniane nuk i shikojnë kurrë sytë e fëmijës së tyre.

Këtë e bëjnë që fëmijët gjatë kohës sa rriten të mos kërkojnë shumë vëmendje nga nënat e tyre.

Prindërit mayan lajnë fëmijët e tyre në ujë të akullt.

Fëmijët finlandezë flenë në kuti kartoni.

Fëmijët japonezë hanë gjithçka dhe kurrë nuk marrin yndyrë.

Fëmijët danezë varin biberonët e tyre në një pemë.

Foshnjat armene zgjedhin profesionet e tyre të ardhshme në një moshë të re.

klankosova.tv

Interesante