8:32, 15 Nëntor 2017

Partia në pushtet e Zimbabvesë ka hedhur akuza në drejtim të komandantit të ushtrisë së vendit për veprën sjellje të trazuar, pasi ai pati paralajmëruar për një ndërhyrje të mundshme ushtarake në politikën aktuale.

Gjenerali Constantino Chiwenga kishte sfiduar presidentin Robert Mugabe pasi shkarkoi nënkryetarin, transmeton Klan Kosova.

Chiëenga deklaroi se ushtria ishte e gatshme të vepronte për t’i dhënë fund spastrimeve brenda partisë Zanu-PF të Mugabe.

Partia tha se komentet e gjeneralit ishin “llogaritur për të prishur paqen kombëtare … dhe për të nxitur kryengritjen”.

Ndërkaq përmes një deklarate, partia tha se kurrë nuk do t’i dorëzohej kërcënimeve ushtarake dhe se “riafirmon parësinë e politikës mbi armë”.

Deklarata u nënshkrua nga SK Moyo, sekretari i informacionit në parti.

Mugabe shkarkoi nënkryetarin Emmerson Mnangagwa javën e kaluar, mes një rresht të gjatë.

Mnangagwa ishte parë më parë si një trashëgimtar i presidentit 93-vjeçar, por zonja Grace Mugabe qartazi tani është favorite, transmeton Klan Kosova.