12:15, 19 Qershor 2017

Sëmundjet kardiovaskulare (CVD), përfshirë sëmundjet e zemrës dhe infarktet numërojnë një të tretën e vdekjeve në mbarë botën.

Kjo sipas një studimi shkencor që ka ekzaminuar secilin vend në 25 vjetët e fundit, transmeton Klan Kosova.

Vendet me numrin më të madh të qytetarëve me vdekje kardiovaskulare, pas numërimit të madhësisë së popullsisë, janë vendet e Evropës Lindore, Azi Qendror, Lindje të Mesme, Amerikë Jugore, Afrika Sub-Sahariane dhe Oqeania.

Kjo situatë nga institute të ndryshme globale të shëndetësisë është duke u parë si alarmante.

Interesante