8:26, 13 Nëntor 2017

Arresti i papritur kardiak, është i lidhur me aktivitetin seksual më shpesh në meshkuj sesa në femra.

Kështu thotë një hulumtim i ri, ndërsa raportoi shton se seksi është një shkaktar i rrallë për arrestet e papritura të zemrës, transmeton Klan Kosova.

Vetëm 34 nga 4.557 arreste kardiake të ekzaminuara ndodhën gjatë ose brenda një ore nga marrëdhënia seksuale dhe 32 nga të prekurit ishin burra.

Sumeet Chugh, nga Instituti Cedars-Sinai Heart, tha se studimi i tij është i pari që vlerëson aktivitetin seksual si një sulm i shkaktuar nga arresti kardiak.

Hulumtimi u paraqit në një takim të Shoqatës Amerikane të Zemrës.

Një arrest kardiak ndodh kur zemra nuk funksionon dhe papritmas ndalon rrahjen. Ajo shkakton që dikush të bjerë pa ndjenja dhe të ndalojë frymëmarrjen dhe nëse nuk trajtohet me CPR, është fatale.

Kjo ndryshon nga një atak në zemër, atëherë kur rrjedhja e gjakut në zemër është e bllokuar.

Dihet se aktiviteti seksual mund të shkaktojë sulme në zemër, por lidhja me arrestin e zemrës ishte më parë i panjohur, transmeton Klan Kosova.