10:02, 19 Qershor 2017

Njerëzt të cilët janë “tërësisht të lumtur ” flenë saktësisht shtatë orë dhe gjashtë minuta gjumë, thuhet sipas një studimi të fundit, transmeton Klan Kosova.

Ne tashmë se ka një lidhje të fortë mes sasisë së gjumit që marrim dhe mirëqenien tonë por tani mesa duket ka një diferencë shumë të ngushtë.

Pjesëmarrësit të cilët e vlerësuan veten e tyre si “kryesisht të lumtur” ퟜ�enë pak më pak se ata të cilët e vlerësuan veten si “tërësisht të lumtur “, duke fjetur shtatë orë.

Dhe ata që u shprehën se ishin “deri diku të kënaqur” inin më pak se gjashtë orë gjumë, tregoi studimi ku morën pjesë 2.000 njerëz. “Më pak se 6 orë e 48 minuta orë gjumë do të thotë pakënaqësi të plotë në marrëdhëniet, merak të vazhdueshëm dhe aspak mirënjohje,” thuhet në raport.

Shtatë orë është shuma minimale e gjumit për të rriturit e rekomanduar por ndoshta duke e shtyrë alarmin edhe për një shtesë prej gjashtë minuta është një gjë e mirë.

 

Interesante