23:28, 26 Maj 2017

Gjiganti elektronik Samsung ka mbajtur primatin në prezantimin e teknologjive të reja për shumë vite.

Së fundmi në Javën e Prezantimeve 2017, Samsung iu afrua së ardhmes duke prezantuar për herë të parë ekranin elastik OLED.

Ekrani elastik OLED mund të zgjatet në të dy drejtimet deri në 12 milimetra, duke mos humbur imazhin që është duke treguar.

Ky ekran i avancuar mund të përdoret për teknologji të ndryshme, duke përfshirë inteligjencën artificiale dhe ekranet e automjeteve.

Kompania hulumtuese në Londër, IHS Markit parashikoi se tregu për ekranet fleksibile do të vazhdojë të rritet në vitet e ardhshme.

IHS vlerësoi se shitjet për ekranet fleksibile do të rriten në 15.7 miliardë dollarë në vitin 2020. Këtë vit ai kishte një vlerë rreth vlerë 5.3 miliardë dollarë.

Kjo mund të çojë në smartfona që mund të ndryshojnë madhësinë në varësi të asaj për të cilën po përdoren.

Image result for samsung oled screen

Interesante