19:00, 12 Shtator 2017

Një robot inteligjent që u arratis dy herë nga laboratori i tij, ka shtrënguar duart me Presidentin e Rusisë, Vladimir Putin.

Putin ishte duke vizituar një ekspozitë të IT-së në Perm, kur u takua me robotin, transmeton Klan Kosova.

Roboti thuhet se e ka njohur Putinin menjëherë dhe me entuziazëm prezantoi veten me një shtrëngim duarsh. Ai është përdorur si një udhërrëfyes, model dhe shitës promocional në të gjithë Rusinë dhe mbanë një bazë të dhënash të figurave të shquara publike.

The big-eyed, Russian-made machine is said to have immediately recognised Putin and enthusiastically introduced himself

Interesante