23:00, 26 Maj 2018

Praktimi i një diete mesdhetare ose të stilit nordik mund të zvogëlojë normat e kancerit, diabetit dhe sëmundjeve të zemrës.

Kështu rekomandon një raport i fundit pas një studimi të madh ndërsa Organizata Botërore e Shëndetësisë theksoi përfitimet shëndetësore të të dyja dietave, njofton Klan Kosova.

Agjencia e OKB-së u përfshi përmes një koleksioni të revistave shkencore dhe literaturës tjetër mjekësore për të zbuluar provat, në dritën e një ’emergjence’ të trashjes.

Megjithatë, pas analizimit në 53 shtete europiane, paralajmëron se më pak se një e treta po promovojnë njërën prej dietave të shëndetshme, të cilat OBSH tha se mund të shpëtonin paratë e sistemeve shëndetësore.

Perimet, peshqit, arra dhe vaji ulliri janë prodhime të dietës meditariane, ndërsa dieta nordike përfshin më shumë manaferra dhe në vend të kësaj sillet rreth vajit të farave, njofton Klan Kosova.