13:45, 19 Nëntor 2017

Ushqyerja e foshnjës për të paktën dy muaj me qumësht gjiri, i redukton asaj deri në 50% rrezikun  e vdekjes në gjumë.

Kjo sindromë ndodh shpesh tek fëmijët dhe ende nuk dihet se cilat janë shkaqet përveç se simtoma e vetme që mund të vërehet më pas është ndërprerja spontane e frymëmarrjes së foshnjës, njofton Klan Kosova.

Tutje hulumtimi britanik shton se sa më gjatë foshnjet të trajtohen tek infermierët, aq më e madhe është mbrojtja.

Gjetja shton studimet e mëparshme që sugjerojnë se qumështi i nënës ndihmon në parandalimin e sindromës së papritur të vdekjes së foshnjave (SIDS).

Por ky studim ndërkombëtar është i pari që përcakton kohëzgjatjen e nevojshme, njofton Klan Kosova.

Interesante