14:37, 6 Shkurt 2018

Aksionet e Apple shënuan një rekord të ri në fund të 2017 dhe arriti një çmim prej 167 dollarë, dhe vlera e tregut e kompanisë arriti 853.5 miliardë dollarë. Në vitin 2017 çmimi i aksionit i Apple u rrit me 46%.

FORTRADE, për të gjithë ata që janë të interesuar për të mësuar se si të tregtojnë me çmimin e aksioneve të Apple dhe kompanive të tjera (kontratat për diferencë në çmim CFD) ose thjesht duan të zgjerojnë njohuritë e tyre, ka përgatitur një manual falas se si të tregtoni me çmimin e aksioneve nga kolltuku “. Manuali është përshtatur për tëgjitha nivelet e njohurive dhemund ta shkarkoni në linkun e mëposhtëm.

Manuali falas “Si të tregtoni me çmimin e aksioneve nga kolltuku” mund ta shkarkoni këtu.

Produktet  Apple nga seria iPhone në vitin 2017 përfshinte tri modele të reja: iPhone 8, 8-plus dhe modeli iPhone X i cili është lansuar me rastin e dhjetëvjetorit të iPhone. Njoftimi më 12 shtator se iPhone X ka hyrë në para-shitje dhe më 27 tetor zyrtarisht arriti që të jetë në dispozicion në 3 nëntor. Çmimi fillestar i iPhone X është 999 dollarë.

Rezultatet e biznesit të Apple në tremujorin e fundit të vitit 2017 tejkaluan pritjet. Fitimet për aksion arritën 2.07 dollarë ndërsa të ardhurat u rritën në 52.6 miliardë dollarë. Vlerësimi i kompanisë për shitjet e ardhshme të modelit të iPhone për 2018 është 84-87.5 milionë copë, duke sugjeruar parashikime optimiste rreth iPhone X.

Manuali falas “Si të tregtoni me çmimin e aksioneve nga kolltuku” mund ta shkarkoni këtu.

Investimet intensive në Kinë, ka bërë qe të jetë tregu i tretë më i madh për Apple (pas SHBA dhe Evropës) e cila u shpagua. Shitjet në Kinë arritën 9.8 miliardë dollarë, që është 12% më shumë se 2016.

Edhe nëse tregu i kompjuterëve mund të zvogëlohet, Apple vazhdon të regjistrojë shitjet rekorde për Mac-un legjendar. Të ardhurat nga shitjet e tij u rritën 7.17 miliardë dollarë ose 25% krahasuar me 2016, duke arritur një rekord të lartë.

Tregtia me CFD dhe produkte të tjera me levë bartë një nivel të lartë të rrezikut për kapitalin tuaj sepse çmimet shumë shpejtë mund të lëvizin në drejtim të kundërt. Kini kujdes: Ju mund t’i humbni të gjitha, por jo më shumë sesa keni në llogarinë tuaj tregtare. Këto produkte mund të mos jenë të përshtatshme për të gjithë klientët, prandaj sigurohuni se kuptoni rrezikun dhe kërkoni këshilla të pavarura. Ky material nuk përmban oferta ose kërkesa për transaksione për cilindo instrument financiar. Fortrade nuk pranon asnjë përgjegjësi për çfarëdo përdorimi të informacionit ose për ndonjë pasojë që mund të rezultojë nga përdorimi i tij. Nuk jepet asnjë garanci në lidhje me saktësinë ose plotësinë e këtij informacioni prandaj çdo person që vepron konform tij do ta bëjë këtë krejtësisht në përgjegjësinë e vet.