8:56, 13 Gusht 2017

Presidenti i Nigerisë Muhammadu Buhari ka thënë se ndihet i gatshëm të kthehet në shtëpi pas trajtimit mjekësor në Britani të Madhe dhe po pret lejen e mjekut të tij, shkruan BBC, transmeton Klan Kosova.

Udhëheqësi afrikan ka hasur kohëve të fundit pyetje nëse ai është mjaft i mirë për të drejtuar vendin. Që nga fillimi i vitit 2017 ai ka kaluar më shumë kohë në Britani të Madhe sesa në Nigeri.

Periudha e tanishme e pushimit mjekësor është e dyta këtë vit, pas një periudhe prej janarit deri në mars. Natyra e sëmundjes së tij nuk është zbuluar.

“Ndjehem se mund të shkoj në shtëpi, por mjekët janë përgjegjës”, tha Buhari në një deklaratë. “Tani kam mësuar t’ju bindem urdhrave, në vend që t’i bindesh”.

Ai shtoi se kishte një “përmirësim të jashtëzakonshëm” në shëndetin e tij.

Disa protestues në kryeqytetin e Nigerisë, Abuja, kanë kërkuar dorëheqjen e presidentit këtë javë. Të tjerët kërkuan më shumë transparencë në lidhje me gjendjen e tij.

Kur Buhari shkoi fillimisht në Londër për trajtim në qershor 2016, nga zyra e tij u tha se ishte për një infeksion të vazhdueshëm të veshëve.

Kundërshtarët e tij kryesorë në zgjedhjet e Nigerisë në vitin 2015 kishin pohuar se ai kishte kancer të prostatës – të cilin ai e mohoi.

Interesante