16:47, 5 Shkurt 2018

Gjatë javëve të fundit ka pasur një shpërthim të asaj që tashmë po njihet me emrin “deepfakes”; video pornografike të manipuluara, ku fytyra e aktorëve zëvendësohet me të dikujt tjetër.

Me fuqizimin e mjeteve teknologjike dhe lehtësimin në përdorimin e tyre është mundësuar transferimin i fantazive seksuale nga imagjinata e njerëzve në internet. Kjo tejkalon kufijtë e mirësjelljes njerëzore dhe të kuptimit të besimit në atë çka shohim dhe dëgjojmë.

Kjo teknologji e sofistikuar mund të sjellë pasoja serioze dhe kriza e “lajmeve të rreme”, siç i njohim sot, mund të jetë vetëm fillimi, thuhet në një artikull të BBC-së.

Disa video tashmë janë publikuar, duke përfshirë fytyrën e Donald Trump, dhe të disa aktorëve të njohur, si ata të serialit “Game Of Thrones”.

Një pjesë e softuerit që përdoret për të krijuar këto video, tashmë është shkarkuar më shumë se 100,000 herë, që kur është publikuar më pak se një muaj më parë.

Emma Watson

FakeApp

Natalie Dormer