11:39, 14 Shkurt 2018

Pinguinët janë vënë në kërkim të dashurisë me zemra të mëdha të kuqe në një akuarium  në San Francisko.

Në atë që është bërë një traditë vjetore e Shën Valentinit, biologët shpërndanë zemrat e kuqe për 14 pinguinët afrikanë në Akademinë e Shkencave të Kalifornisë të martën.

Kafshët i bartën zemrat në sqepin e tyre dhe ecëqn në në drejtim të foleve të tyre.

Zëdhënësja Kelly Mendez tha se shpesh është pinguini mashkull që e merr zemrën dhe e çon atë te partneri i tij.

Aktiviteti është pjesë e programit të shumimit të Akademisë për të ndihmuar në rritjen e popullsisë së pinguinëve, e cila është e rrezikuar, transmeton Klan Kosova.

https://www.ctvnews.ca/lifestyle/penguins-celebrating-valentine-s-day-in-san-francisco-1.3802326