14:17, 30 Qershor 2017

Në Shtetet e Bashkuara të Amerikës çdo të enjte të fundit të muajt qershor festohet Dita Kombëtare e Shtrëngimit të Duarve, njofton Klan Kosova.

Shqiptarët përkundër se nuk kanë një ditë të tillë e vlerësojnë shumë shtrëngimin e duarve, madje, dhënia e besës është betimi më i rëndësishëm në raport me tjetrin, historikisht.

Por, amerikanët e kanë kthyer shtrëngimin e duarve në një art.

Forma të ndryshe të përshëndetjes me duar që nganjëherë duken si vallëzime e me domethënie të ndryshme shek tek bëjnë amerikanët, si askush tjetër.

Për këtë art shtrëngimi duarsh shumë të njohur janë edhe sportistët dhe figurat publike.

Ja disa versione të dhuruara nga lojtarët e ligës më të fortë të basketbollit në botë NBA.

klankosova.tv

 

 

Interesante

  • Fjalë kryesore: