12:36, 20 Mars 2017

Është gazetari Milot Hasimja i cili para disa muajve solli storien rreth gjendjes  dhe shkatërrimin e shtëpisë së koleksionuesit prizrenas, Ismail Haki Gashi.

Shtëpia ishte pranë shkatërrimit sidomos pjesa e epërme apo kulmi.

Mirëpo, fati i tij ishte që pas publikimit të stories në Klan Kosova, organizata Cultural Heritage Without Borders(CHWB) investuan në rregullimin e kulmit të shtëpisë ku tashmë 80 vjeçari Ismail Haki Gashi, është i sigurt për të jetuar.

Shtëpia asnjëherë nuk është vizituar nga autoritet lokale të Prizrenit dhe Ismail Haki Gashi falënderon organizatën për këtë restaurim të bërë.

Për më shumë ja kronika e zgjeruar:

 

 

Interesante