16:23, 11 Janar 2017

Një studente super-obeze, është bërë modele e veshjeve sportive pasi që ka humbur gjysmën e peshës së saj trupore, duke ngrënë shumë pak kalori brenda një dite, shkruan Daily Mail, transmeton Klan Kosova.

Mathilde Broberg, 21 vjecare nga Danimarka, i ka larguar darkat e saj në porcione të mëdha dhe çokollatat, dhe ka arritur të humbë shumë peshë pasi që kishte 126 kilogramë.

Ajo ka arritur që nga 126 kilogramë, të bie në 67-të kilogramë për rreth katër vjet.

Mathilde kishte vendosur që të binte në peshë, duke e ndryshuar drastikisht stilin e saj të jetës, pasi që e kishte vërejtur se më nuk po gjente rroba që i binin tamam dhe pasi e kishte parë veten në një fotografi të shkollës.

Ajo kishte ndaluar së ngrëni çokollatë, çipsa, pastë, bukë dhe ëmbëlsira, dhe kishte humbur peshë për një periudhë katër vjeçare, per t’u bërë sot një modele.

Mathilde's weight left her in uncomfortable situations throughout her early life and stopped her from socialising because she feared she wouldn't be able to keep up with her friendsAn obese student has become a sportwear and catalogue model after losing half her body weight thanks to ditching her 3,500-calorie diet and eating with a teaspoon.

Mathilde Broberg, 21, from Aarhus, Denmark, would gorge on massive double-portion dinners and chocolate until she eventually weighed a whopping 19 stone 9 (126kg)Mathilde, a personal trainer, said: 'Before, I would buy all the things you dream of like chips, chocolate, cake, noodles and lots of junk food between meals'

She had a BMI of 40.6 which put her into the highest category of obesity according to the World Health Organisation - a healthy range is between 18.5-25She added: 'My stomach must have been the size of a horse's after all those years of overeating, I was always eating way more than I was supposed to'

Interesante