13:11, 18 Prill 2017

662 persona të veshur si Charlie Chaplin janë tubuar  në Zvicër.

Qëllimi i tyre ishte të shënonin një rekord botëror për numrin më të madh të njerëzve të veshur si ky personazh në të njëjtin vend.

E organizuar dhe zhvilluar te Muzeu i vetëm në botë që i dedikohet artistit, shfaqja shënoi 128-vjetorin e Charlie Chaplin, e gjithashtu vitin e parë të muzeut.

Për një biletë prej 14 eurosh, pjesëmarrësve iu dhanë mustaqe, një shkop e një kapelë, për t’i ndihmuar ata të dukeshin si Chaplin, raportojnë mediat e huaja, përcjellë Klan Kosova.

Pjesëmarrësit, kryesisht familje, morën pjesë në shfaqje për të festuar Pashkët e për t’i bërë homazh Charlie Chaplinit dhe vlerave të tij humanitare.

Një vit pas hapjes së muzeut, gati 300 mijë vetë e kanë vizituar atë.

 

Interesante