13:00, 17 Korrik 2017

Solariumi mund të shkaktojë kancer të lëkurës dhe shumë sëmundje të tjera, duke përfshirë infeksionet e lëkurës, herpesin dhe lythat gjenital.

Shumë prej nesh jemi të vetëdijshëm për këto rreziqe, por ende vazhdojmë të shkojnë në solarium. Por, shpresojmë që ky zbulim do të ndryshojë mendjen tuaj.

Dermatologët thonë se bakteret mund të mbijetojnë pavarësisht nga nxehtësia në solarium dhe djersitja kontribuon vetëm në riprodhimin e baktereve dhe viruseve, transmeton Klan Kosova.

Disa nga këto baktere janë Staphylococci, baktere që shkaktojnë infeksione të lëkurës, baktere fekale dhe lythat gjenital.

Madje në solarium mund të merrni edhe smëundje të ndryshme që janë të transmetuara seksualisht, krejt kjo përmes djersës.

Teorikisht, drita ultravjollcë është në gjendje të mbysë bakteret, por në solarium nuk ka fuqi të mjaftueshme për t’i shkatërruar ato.

Interesante